0

Greitas skanumėlis iš kefyro! Valgykite bent kasdien: be minkymo per 5 minutes

Share
  • 2023-01-16


Kepiniai mūsų žmonėms – ne tik pusryčiams patiekiamas patiekalas. Keptuvės turi kultūrinį pėdsaką, siekiantį nuo seniausių laikų. Apie tokią kepimo rūšį būta legendų, patarlių, paminėjimų pasakose. Be to, blynai, kaip ir blynai, laikomi pagonišku maistu.

Ypač svarbūs yra Maslenitsa blynai. Ar žinojote, kad blynai gali nugalėti jaunikio šeimą?


Faktas yra tas, kad trečią Maslenitsa dieną būsimoji uošvė turėjo gydyti savo žentus. Jei, be blynų, vyrams buvo patiekiami blynai, tai rodė aukštą šeimininkės nusiteikimą.

Keptuvės net šiais laikais užima ypatingą nišą. Šis patiekalas šiek tiek pasikeitė ir modernėjo, bet išlieka toks pat skanus.

Ingredientai:

  • kefyras – 300 ml;
  • miltai – 250 g;
  • vištienos kiaušinis – 1vnt;
  • žalieji svogūnai – pundelis;
  • cukrus – šaukštelis;
  • dešra – 100 g;
  • soda – 0,8 šaukštelio;
  • druska – ½ šaukštelio

Gaminimo procesas:


Kefyrą sujungiame su cukrumi, druska, soda ir kiaušiniu viename dubenyje, išplakame iki vientisos masės. Dešrą supjaustykite nedideliais kvadratėliais, svogūną smulkiai supjaustykite.

Dešrą ir svogūną integruojame į kefyro masę. Į kefyro mišinį įsijokite miltus, užminkykite tešlą blynams.

Tešlą perkeliame į konditerinį maišelį, kad būtų lengviau dozuoti. Aliejus, skirtas skrudintuvams, turi būti įkaitintas keptuvėje. Tešlą iš maišelio dalimis išspauskite ant skardos.

Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.


Šis blynų kepimo algoritmas yra beveik panašus į klasikinį.

Pagrindinis skirtumas yra dešros ir svogūnų buvimas tešloje.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com