0

Bulvės skanesnės nei mėsa: neįtikėtinai traškios. lengvas receptas

Share
  • 2023-01-13


Beveik visi žino, kad Petras Didysis į mūsų šalį atvežė bulves. Paprastai šis faktas pasakojamas istorijos pamokose mokykloje. Taip pat žinoma, kad bulvės nuo seno buvo valstiečių panacėja. Neišsilavinę žmonės nežinojo, kaip tinkamai naudoti neįprastą augalą.

Bulvių gimtinė yra Pietų Amerika. Būtent ten galima rasti laukinių bulvių, kurios žmonėms nevalgomos. Šiuolaikinės Bolivijos teritorijoje pradėta naudoti bulves kaip pasėlius maistui. Archeologiniais duomenimis, daržovė pradėta naudoti prieš 9000 metų.


Dabar galime nesunkiai užsiauginti ir nusipirkti bulvių, kad pasigamintume įdomų užkandį – bulvių lazdeles.

Ingredientai bulvių lazdelėms:

  • bulvės – 7 vnt .;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • rūkytas sūris – 80 g;
  • malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • bulvių krakmolas – 4 valg.šaukštai;
  • paprika – ½ šaukštelio;
  • petražolės – pundelis.

Bulvių lazdelių paruošimas:

Bulves reikia virti, kol suminkštės, atvėsinti ir nulupti. Paruoštą daržovę reikia sutrinti stūmikliu iki tyrės konsistencijos.


Petražoles susmulkiname į dulkes, ant vidurinių trintuvės dantų sutriname rūkytą sūrį. Į dubenį su bulvių koše suberkite petražoles ir sūrį. Mišinį pabarstykite druska, paprika ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.

Į bulvių masę integruojame krakmolą, užminkome kažkokią tešlą. Ant stalo iškočiojame lygų 3 mm storio bulvių masės sluoksnį. Pyragą supjaustykite ilgomis ir plonomis juostelėmis.

Keptuvėje įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus (100 ml). Ant dugno paskleidžiame bulvių lazdeles ir kepame ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.

Dėl to turime skanų užkandį įvairioms veikloms.


Pavyzdžiui, tai geras užkandžių pasirinkimas žiūrint filmus.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com