0

Jokių mielių ar sodos. Pyragaičiai su puslelėmis ir saldžiu įdaru: skanūs ir traškūs

Share
  • 2023-01-03


Pyragais anksčiau vadindavome miltinį gaminį, kurio viduje yra įdaras. Pyragai kepami orkaitėje arba kepami keptuvėje, priklausomai nuo šeimininkės tradicijų ir pageidavimų.

Kepti pyragus nėra sunku, tam nereikia turėti specialių šventų žinių. Dabar yra daugybė įvairių pyragų receptų. Tačiau senovėje žmonės neturėjo tokios plataus informacijos apie patiekalus. Todėl tradiciškai buvo kepami pyragai. Kaip taisyklė, užtrukdavo daug laiko, ilgai užtrukdavo tešlos minkymas ir įdaro paruošimas.


Maisto gaminimas visai šeimai. Stengėmės, kad tai tarnautų ilgai.

Šiais laikais visi procesai buvo supaprastinti. Todėl papasakosime apie paprastą saldžių pyragų gaminimo būdą.

Ingredientai:

  • miltai – 300 g;
  • druska – ¼ šaukštelio;
  • sviestas – 30 g;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • vanduo – 200 ml;
  • obuoliai – 300 g;
  • bananas – 450 g;
  • razinos – 100 g.

Gaminimo procesas:


Viename dubenyje sumaišykite miltus, druską ir augalinį aliejų. Sviestą pašildome vandens vonelėje, integruojame į miltus. Visus komponentus sumaišome ir bandome sutrinti į trupinius.

Į miltų trupinius supilkite vandenį, iš tešlos suformuokite bandelę. Gautą gumulą reikia uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai pusvalandį.

Obuolius nulupame, išimame sėklų dėžutę. Obuolį kartu su nuluptu bananu supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

Sujungiame obuolį ir bananą, vaisiui papildomai beriame razinų. Razinas pirmiausia reikia pamirkyti verdančiame vandenyje.


Išmuškite tešlą, padalinkite į 12 vienodų rutuliukų. Iškepusius rutuliukus reikia trumpam išimti karštyje po plėvele.

Visus kolobokus iškočiojame plonais apvaliais sluoksniais, kiekvieną pyragą padaliname į dvi dalis. Kiekvieną dalį susukame į maišelį ir sutvirtiname siūles.

Gautame maišelyje turite perkelti įdarą, visiškai uždaryti visas skylutes. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ant riebalų paviršiaus dedame pyragėlius. Kepkite pyragus 4 minutes iš visų pusių.

Taip gauname skanius traškius vaisių pyragus.


Vietoj bananų ir obuolių galite naudoti uogas, kivius ir ananasus.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com