0

Salotos skanesnės nei balta mišrainė. Pagrindinių Naujųjų metų salotų konkurentas

Share
  • 2022-12-27


Salotų istorija labai neįprasta, pasirodo, šis patiekalas gana senovinis. Jis atkeliavo pas mus iš senovės Romos virtuvės, buvo populiarus tarp vokiečių. Viduramžiais salotos iš Italijos migravo į Prancūziją, kur pradėjo modernizuotis.

Iš pradžių salotos buvo laikomos patiekalu, susidedančiu tik iš žalumynų. Vėliau į patiekalą pradėta dėti įvairių ingredientų. Salotos buvo pirmasis produktas, neįprastas senovės klasikinėms salotoms. Prancūzams patiko mintis dėti įvairių žalumynų, o netrukus patiekalas buvo įdarytas kiaulpienėmis, cikorijomis ir kitais europietiškais žalumynais.


Tai buvo toli gražu ne visavertės salotos, pažįstamos šiuolaikiniam žmogui. Tačiau virtuvė jau vystėsi ir tapo platesnė ir daugiasluoksnė. Išanalizuokime geras salotas Naujiesiems metams – „Vištienos rojus“.

Vištienos rojaus ingredientai:

  • bulvės – 2 vnt .;
  • rūkyta vištienos mėsa – 200 g;
  • agurkai – 2 vnt.;
  • kiaušiniai – 3 vnt .;
  • sūris – 100 g;
  • majonezas – 100 g;
  • konservuoti kukurūzai – 200 g;
  • druska – žiupsnelis.

Gaminimo procesas:

Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Tą patį darome su vištiena. Išimkite nuo agurko vidurį, supjaustykite labai smulkiai.


Kietai virtus vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Salotų dubenį uždengiame maistine plėvele, išklojame ant vidutinės trintuvės susmulkinto sūrio sluoksnį.

Sūrį padengiame majonezo sluoksniu, paviršių padengiame konservuotais kukurūzais. Visos salotų pakopos turi būti apdorotos majonezu.

Ant kukurūzų dedame kiaušinius, tada suberiame agurkus, druską. Ant agurkų sukuriame vištienos sluoksnį, gausiai sutepame majonezu. Ant viršaus dėkite pjaustytas bulves.

Sluoksnius sutankiname salotų dubenyje, paviršių padengiame maistinės plėvelės sluoksniu. Leiskite salotoms atvėsti šaldytuve.


Tada nuimame nuo viršaus plėvelę ir atsargiai apverčiame salotas išimdami iš indo.

Pasirodo gražios ir sultingos daugiasluoksnės salotos.

Sudedamosios dalys derinamos viena su kita, o tai suteikia skonių virtinę.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com