Čeburekai pasirodė Centrinės Azijos šalyse, tikriausiai pirmą kartą uzbekai pradėjo juos kepti. Tačiau dėl šio fakto atskleidžiamas įdomus niuansas. Pasirodo, pyragaičiai iš pradžių buvo ruošiami nepridedant mėsos. Šio tipo kepinių įdaru buvo laikomos įvairios daržovės. Tik vėliau uzbekiški pyragai buvo modernizuoti ir įdėtas mėsos įdaras.
Tiesą sakant, dėl mėsos pridėjimo į tešlą ir specialaus skrudinimo čeburekai pas mus išpopuliarėjo. Patiekalas ruošiamas gana ekonomiškai, nepažeidžiant daugelio iš pažiūros pagrindinių tešlos komponentų.
Kepame pyragėlius ant kefyro su sūrio įdaru.
Ingredientai:
- kefyras – 300 ml;
- druska – šaukštelis;
- krapai – pundelis;
- cukrus – šaukštelis;
- kietas sūris – 50 g;
- kiaušinis – 1vnt;
- sulugunis – 150 g;
- miltai – 370 g;
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- kepimo milteliai – šaukštelis
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru supilkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, granuliuoto cukraus. Kiaušinį sumušame į kefyrą ir turinį gerai išmaišome.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į kefyro mišinį. Minkykite tankią, minkštą, bet nelipnią tešlą. Paliekame trumpam po rankšluosčiu.
Sumalkite smulkia tarka Kietąjį sūrį ir Suluguni. Susmulkinkite žalumynus, sumaišykite su sūriu ir druska.
Tešlą padalinkite į porą dalių, kiekvieną iškočiokite į 25 cm skersmens pyragą.Vieną pyragą padalinkite į 6 dalis, perkelkite visą šaukštą sūrio įdaro.
Uždenkite pyragą su įdaru antruoju sluoksniu, supjaustykite trikampius, išlaikydami įdaro vientisumą. Užsandarinkite kiekvieno tešlos trikampio kraštą.
Kiekvieną trikampį apkepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.
Pasirodo, skanūs sūrio trikampiai ant kefyro. Norėdami sultingumo, į šį įdarą galite įdėti žaliųjų svogūnų.