0

Kaip gaminti tinginių balandėlius su malta mėsa orkaitėje

Share
  • 2022-12-20


Patiekalui tinka bet koks kopūstas, nes lapelius dedame į patį įdarą, o ne vyniojame. Siūlau paimti nedidelę galvutę, tada užtenka pusės.

Troškinimo laikas priklauso nuo kopūstų rūšies. Jei ji jauna, ji bus pasiruošusi akimirksniu. Vėlyvųjų veislių kopūstus reikia ilgiau virti. Paimkite mėginį gaminimo metu ir nustatykite numatomą laiką.


Mums reikės:

Baltieji kopūstai – 250 g
Svogūnai – 2 vnt.
Morkos – 2 vnt.
saulėgrąžų aliejus – 30 g
Česnakai – 2 skitelės.
Kalendra – 1 žiupsnelis.
Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
Druska pagal skonį
Kiaulienos faršas – 500 g
Grietinė – 5 valgomieji šaukštai.

Gaminimo procesas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite: vieną pusę – kopūstų suktinukams, kitą – padažui.


Kepkite daržoves kopūstų suktinukams, kol paruošite.

Sudėkite smulkiai ir plonai pjaustytą kopūstą, troškinkite, kol paruduos 20 minučių. Paprikos, suberkite kalendrą.

Į faršą suberkite svogūnus ir morkas, išmaišykite ir įberkite druskos pagal skonį.

Tada suberkite tarkuotą česnaką, išmaišykite iki vientisos masės. Suformuokite kotletus ir kepkite ant stiprios ugnies po porą minučių iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.


Troškinkite svogūnus ir morkas, suberkite pomidorų tyrę, druską ir pipirus. Įberkite šiek tiek cukraus, kad pomidoras nebūtų per rūgštus.

Supilkite grietinę, išmaišykite ir troškinkite kelias minutes.

Įdėkite ruošinius į formą, ant viršaus užpilkite padažu su grietine.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Tačiau laikas priklauso nuo jūsų orkaitės savybių.


Karštą patiekalą patiekite su įvairiais garnyrais. Labai skanu su bulvių koše, ryžiais ar tiesiog su daržovių salotomis.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com