Gaminau vieną kartą, o dabar šis receptas tapo mėgstamiausiu! Lengva ir skani vakarienė visai šeimai iš bulvių ir maltos mėsos. Jis ruošiamas labai paprastai, iš įprastų produktų ir be orkaitės!
Ingridientai:
- Bulvės – 800 gr
- Svogūnai – 1/2 vnt
- Kiaušiniai – 4 vnt
- Malta mėsa – 300 gr
- Krakmolas – 3 šaukštai
- Susmulkintas česnakas – 1 valgomasis šaukštas
- Raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
- Čiobreliai (nebūtina) – 1 šaukštelis
- Kietasis sūris – 100 gr
- Druska – 1 šaukštelis
Gaminimo procesas:
Bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su aliejumi (kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės).
Į švarią keptuvę supilkite aliejų ir suberkite smulkintą česnaką (kepkite ant vidutinės ugnies). Kai česnakas pradės ruduoti, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
Išskleidžiame faršą, išmaišome ir kepame, kol iškeps.
Įberkite druskos, raudonųjų pipirų, čiobrelių ir išmaišykite.
Į dubenį įmuštus kiaušinius įberkite druskos ir išmaišykite šluotele.
Supilkite į bulves ir išmaišykite. Įpilkite krakmolo, išmaišykite.
Ištepkite švarią skardą aliejumi ir sudėkite pusę bulvių mišinio.
Pabarstykite puse tarkuoto sūrio ir paskleiskite faršą.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir sudėkite bulves.
Kepkite 5 minutes po dangčiu ant vidutinės ugnies. Apverskite su lėkšte.
Gaminame 5 minutes po dangčiu. Gero apetito!