Prieš Naujuosius metus ir Kalėdas parduotuvėse gausu įvairiausių salotų. Visi ruošiasi šventėms, tad laiku pradeda dirbti. Kartu perkamos salotos tampa prastesnės kokybės.
Juose galime rasti visiškai tarpusavyje nesuderinamų produktų. Be to, visi komponentai yra užpildyti neįsivaizduojamu majonezo kiekiu.
Verta manyti, kad daugelis salotų gaminamos iš produktų, kurių tinkamumo vartoti terminas kelia abejonių. Tikriausiai tokie patiekalai skirti žmonėms, kurie visiškai neturi laiko gaminti.
Jei turite galimybę ruošti namines salotas, pasinaudokite šiuo nuostabiu receptu.
Ingredientai:
- bulvės – 4 vnt .;
- majonezas – 2 valgomieji šaukštai;
- rūkyta vištienos krūtinėlė – 350 g;
- druska – žiupsnelis;
- konservuoti kukurūzai – 200 g;
- agurkai – 3 vnt.;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- sūris – 130 g.
Gaminimo procesas:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kietai virti vištienos kiaušiniai.
Atvėsusią daržovę nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Tokiu pat būdu sumalkite vištienos krūtinėlę.
Pirmą sluoksnį paskirstome į salotų dubenį – bulvę ir patepame majonezo tinkleliu. Supilkite vištienos mėsą ant bulvių pakopos.
Agurką supjaustome į nedidelį kvadratėlį, dedame į vištienos sluoksnį, apdorotą padažu. Atšaldytą vištienos kiaušinį sutrinkite ant trintuvės, tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Konservuotus kukurūzus pabarstykite ant majonezu išteptų kiaušinių. Iš kukurūzų pašalinkite visą skystį. Ant kukurūzų pakopos sumalkite sūrį ant smulkių trintuvės dantukų.
Visus sluoksnius gerai sutankiname ir salotas paliekame šaldytuve 3 valandoms.
Šias salotas puošiame bet kokiais turimais produktais.
Galima naudoti granatų sėklas, žoleles, majonezą ir kt.