0

Imu 3 bulves ir sūrį. Paprastas skanaus užkandžio receptas

Share
  • 2022-12-17


Bulvės yra viena iš seniausių mūsų planetoje augančių daržovių rūšių. Laukines bulves daugiausia valgė vabzdžiai ir kai kurios žolėdžių rūšys. Pirmą kartą archeologinių ataskaitų dėka buvo galima sužinoti, kaip žmonės vartoja bulves.

Bulves Bolivijoje pradėta valgyti maždaug prieš 9000 metų. Tada žmonės tenkinosi laukinėmis bulvėmis. Dabar beveik neįmanoma rasti šios rūšies daržovių. Nedidelis laukinių bulvių spiečius randamas tik Pietų Amerikos žemėse.


Ši daržovė tapo daugelio patiekalų pagrindu. Pagaminkime vieną iš populiarių patiekalų, kuris dar ilgai bus aktualus šeimai.

Ingredientai:

  • bulvės – 3 vnt .;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • druska – žiupsnelis;
  • bulvių krakmolas – 5 valgomieji šaukštai;
  • Mocarelos sūris – 100 g;
  • aitriosios paprikos – ½ šaukštelio;
  • džiovintas česnakas – šaukštelis

Gaminimo procesas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Daržoves perkeliame į puodą, užpilame vandeniu, druska ir verdame 15 minučių ant vidutinės ugnies.


Bulves sutrinkite bulvių trintuvu, kol sutirštės. Pasirinktinai galite susmulkinti bet kokius žalumynus bulvėms. Sūrį sumalkite ant vidutinių trintuvės gvazdikėlių.

Į bulves įpilkite sūrio, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Masę paskirstome krakmolu, toliau maišome komponentus iki tešlos konsistencijos.

Bulvių tešlą padaliname į porą dalių, iškočiojame 1,5 cm storio sluoksniais.

Bulvių pyragą supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.


Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, apkepkite bulvių lazdeles iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kartu su sūriu šis patiekalas yra ypač skanus ir sotus.

Puikiai tinka kaip užkandis filmų ir serialų vakarui.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com