0

Imu stiklinę kefyro ir gaminu visą kalną skanėstų. Greiti pusryčiai per 10 minučių

Share
  • 2022-12-16


Į tešlą vynioti įvairius produktus – mėsą, žalumynus, vaisius – žmonės mokėsi ilgą laiką. Ritinėliai ir vamzdeliai iš tikrųjų yra vienas elementariausių maisto gaminimo būdų.

Tačiau net ir tokiame, atrodytų, paprastame veiksmų algoritme yra tam tikrų niuansų. Pavyzdžiui, netinkamai priartėjus, vamzdis gali subyrėti, o ritinys nesulips.


Yra keletas taisyklių, leidžiančių tešlai išlaikyti savo formą.

Tarp populiariausių tokio tipo kepinių rūšių yra valgomos juostelės – mėsa, su kondensuotu pienu arba sūriu ir žolelėmis.

Paruoškime paprastą pusryčių variantą iš kefyro, dešros ir sūrio.

Ingredientai sūrio juostelėms:


  • kefyras – 250 ml;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • druska – šaukštelis;
  • miltai – 450 g;
  • cukrus – šaukštelis;
  • petražolės – 10 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • dešra – 80 g;
  • sūris – 100 g.

Sūrio juostelių paruošimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir mentele gerai išmaišykite. Susmulkinkite petražoles, supjaustykite dešrą mažais kubeliais ir abu komponentus nusiųskite į kefyrą.

Sūrį įtriname ant smulkių tarkos dantukų, integruojame į kefyro ir dešros mišinį, produktus sumaišome. Į kefyro masę įsijokite anksčiau sumaišytus kepimo miltelius ir miltus.

Iš pradžių mentele minkykite elastingą ir nelipnią tešlą, tada rankomis. Palikite bandelę 10 minučių po maistine plėvele.


Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį sluoksnį, kurio storis ne didesnis kaip 2 mm. Sluoksnį supjaustome ne ilgomis 3-4 cm pločio juostelėmis.

Juosteles apkepkite karštame augaliniame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Šis pyragas yra gana originalus ir savarankiškas.

Bet jei kaip padažą įdėsite grietinės, bus skaniau.



WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com