0

Švelnūs blyneliai su vištienos faršu! Gaminu ir dedu į šaldiklį: visada pasiruošęs svečių priėmimui

Share
  • 2022-12-15


Blynai – tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Yra daugybė šio patiekalo išvaizdos ant rytų slavų stalų versijų. Kažkas sako, kad blynai kilę iš trintų. Žmonės tiesiog pradėjo naudoti kitokią tešlos kepimo technologiją.

Pasak kitos legendos, blynai buvo kuriami tyčia, kaip pagoniška auka dievams. Ne veltui yra ištisa šventinė savaitė, kuri senovėje anaiptol neturėdavo vienareikšmiškos reikšmės.


XXI amžiuje blynai tapo tiesiog geru būdu skaniai pavakarieniauti ar papusryčiauti. Dabar į juos dedame įvairių įdarų. Pavyzdžiui, puikūs blynai su vištienos faršu.

Vištienos blynų ingredientai:

  • kiaušiniai – 4 vnt .;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • pienas – litras;
  • miltai – 300 g;
  • soda – ⅕ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 4 valgomi šaukštai;
  • vištienos kulšelės – 1 kg;
  • lauro lapas – 1vnt;
  • juodieji pipirai – 3 vnt;
  • svogūnas – 2 vnt.

Blynų su vištienos faršu kepimas:

Kiaušinius įmuškite į dubenį, supilkite druską ir cukrų, plakite, kol tryniai susimaišys su baltymais. Į gautą masę supilkite 500 ml pieno ir supilkite miltus. Minkome tešlą blynams.


Į tešlą įpilkite soda ir likusį pieną bei augalinį aliejų, vėl išmaišykite. Palikite tešlą 15 minučių kambario temperatūroje.

Blauzdas perkeliame į puodą, užpilame vandeniu. Mėsą aptepame pipirais ir lauro lapeliu, pagal skonį pasūdome. Virkite blauzdeles ant vidutinės ugnies 35 minutes.

Šiuo metu keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus kepkite plonus blynus.

Iškepusias blauzdeles atvėsinkite iki kambario temperatūros ir nulupkite odelę, nuimkite mėsą nuo kaulo.


Vištienos mėsa turi būti perkelta per mėsmalę. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Į svogūną galite įberti mėgstamų prieskonių – paprikos, maltų pipirų.

Vištienos faršą sudėkite į minkštą svogūną, kepkite iki auksinės rudos spalvos. Toliau į įdarą ant ugnies supilkite 150 ml sultinio, virkite, kol visas skystis išgaruos.

Į kiekvieną blyną paskirstome po šaukštą įdaro, mėsą sulenkiame į blyno voką. Kraštelius galite patepti grietine, kad kepimo metu vokas nesuirtų.

Keptuvės dugną įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite blynų vokus iki auksinės rudos spalvos.


Taigi iš nedidelio kiekio produktų gaunamas skanus patiekalas. Tuo pačiu metu blynus su malta mėsa galima virti iš karto arba įdėti į šaldytuvą.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com