0

Skanesniau už raudonuosius ikrus. Greitas užkandis šventiniam stalui

Share
  • 2022-12-15


Kaip delikateso rūšis, ikrai buvo naudojami ilgą laiką. Senovės Egipte žuvų ikrai nebuvo laikomi prestižiniu maistu. Jį valgydavo net žvejai ir medžiotojai. Ikrai ant faraono stalo būdavo retai, nes imperatoriai mieliau valgydavo įdomesnius patiekalus.

Finikiečiai spėjo pasūdyti ikrus. Taigi šio produkto galiojimo laikas yra daug ilgesnis.


Tik XIX amžiuje ikrai tapo elitiniu ir brangiu dalyku. Prieš tai žuvies atliekas kepdavo, sūdydavo ir patiekdavo su dribsniais bei kitais garnyrais. Tada brangiais buvo laikomi ne raudoni ar juodi, o gintariniai lydekos ikrai.

Dabar gana sunku rasti netikrų ikrų. Todėl siūlome virti patiems iš silkės.

Ingredientai:

  • silkės filė – 500 g;
  • stintelės ikrai – stiklainėlis;
  • lydytas sūris – 4 vnt.;
  • morkos – 4 vnt .;
  • sviestas – 400 g.

Gaminimo procesas:


Iš anksto nuluptas morkas išvirkite, kol suminkštės ir atvėsinkite.

Daržovę sutriname mėsmale, tą patį darome su silkės filė.

Sviestas, kuris iš anksto išvalytas šaldiklyje, taip pat praleidžiamas per mažas mėsmalės skylutes. Tą patį darome su sūriu.

Visus sumaltus komponentus sujungiame į vieną indą, išskyrus morkas. Į masę įpilkite ikrų ir gerai išmaišykite ingredientus.


Į mišinį sudėkite morkas ir vėl išmaišykite.

Belieka tik silkės ikrus paskleisti tartaletes ar duonos riekeles.

Šį užkandį puošiame žolelėmis ir alyvuogėmis.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com