Papločiai su įdaru viduje yra panašūs į mūsų kultūrai tradicinius pyragus. Tačiau šis patiekalas atkeliavo iš Vidurinės Azijos, ypač populiarus tarp uzbekų ir tadžikų.
Tortus paruošti daug lengviau nei pyragus. Tam nereikėjo didelių orkaičių, valandą laukti, kol kepinys bus paruoštas. Klajoklių tautos gamindavo pyragus lauke, specialiuose induose. Todėl gaminys yra apvalios arba ovalios formos.
Arabų šalyse pyragaičiai buvo kepami ant karšto smėlio dykumoje. Tai užtruko neilgai, o valgis buvo sotus. Gaminkime pyragus namuose su gardžiu bulvių įdaru.
Ingredientai:
- miltai – 90 g;
- Mocarelos sūris – 200 g;
- druska – ¼ šaukštelio;
- majonezas – 2 valgomieji šaukštai;
- pienas – 55 ml;
- bulvės – 2 vnt .;
- sviestas – 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo procesas:
Bulves išvirkite, kol išvirs ir nulupkite, mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Į miltus įberkite druskos, supilkite sviestą ir pieną, užminkykite tešlą.
Bulves sumalkite ant smulkių trintuvės gvazdikėlių arba perkelkite per mėsmalę. Bulvių masę ištepkite majonezu, išmaišykite ingredientus.
Tešlą iškočiojame į apvalų 22 cm storio sluoksnį.Sūrį supjaustome plonais pagaliukais ir puse aptepame pyrago paviršių. Nebūtina pasiekti bandymo kraštų.
Sūrio sluoksnį aptepkite bulvių mišiniu ir pabarstykite likusia mocarela. Surenkame tešlos kraštus, suformuojame maišelį.
Kočėlu nuspauskite storą maišelį. Į keptuvę su lašeliu augalinio aliejaus sudėkite pyragą.
Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Pasirodo skanus ir sotus pyragas su sūriu ir bulvėmis. Puikus pusryčių ar pietų pasirinkimas darbui.