Jei galvojate, kaip sužavėti šeimą, ką skanaus pagaminti vakarienei ar užkandžiui, tuomet turėtumėte apžiūrėti tortilijas su mėsa. Šis patiekalas primena kesadilijas – tortilijas su sūriu.
Tiesą sakant, šis meksikietiškas patiekalas turi daugybę variantų. Pavyzdžiui, pas mus labiau žinomi pyragaičiai. Kitose Rytų šalyse tortilijas keičia pita duona, kurioje taip pat daug įvairių įdarų.
Paruošti šį patiekalą nėra sunku. Jo patogumas yra tas, kad naudojant nebūtina sutepti didelio kiekio indų.
Ingredientai:
- malta jautiena – 230 g;
- vištienos kiaušinis – gabalas;
- druska – žiupsnelis;
- svogūnai – 50 g;
- žalias svogūnas – 15 g;
- alyvuogių aliejus – 15 ml;
- tortilijos – 5 vnt;
- Mocarelos sūris – 100 g.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, žalią svogūną susmulkinkite. Į faršą įmuškite kiaušinį, supilkite alyvuogių aliejų. Mėsą pasūdykite, suberkite žalius svogūnus ir svogūnus, sumaišykite komponentus iki vientisos masės.
Ant pusės apvalios tortilijos uždėkite šaukštą maltos mėsos, tolygiai paskirstykite ant vienos tortilijos pusės paviršiaus.
Sūrį sutrinkite ant smulkių trintuvės gvazdikėlių, pabarstykite įdaru.
Faršą uždenkite antrąja tortilijos puse.
Taip pat galite padaryti tortilijų trikampius, jei norite pridėti daugiau įdaro.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite. Kepkite kesadilijas iš abiejų pusių 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Pastaba: Trikampes kesadilijas reikia kepti po 8 minutes iš abiejų pusių.
Taigi turime skanių mėsos kesadilijų su minimaliu produktų kiekiu.
Gaminimas neužtrunka ilgiau nei 15 minučių, tai patogu ir praktiška.