Šiais laikais daug žmonių turi antsvorio. Problema gana dažna. Nutukimas laikomas XXI amžiaus panacėja. Bet kaip atsikratyti antsvorio?
Daugelis mitybos specialistų pataria iš raciono išbraukti saldumynus, krakmolingus maisto produktus ir įvairius padažus. Ne kiekvienas turi valios atsisakyti mėgstamų pyragų, sausainių ir saldumynų.
Turėtumėte pradėti nuo mažo. Pavyzdžiui, su sveikais pusryčiais. Bulvinius blynus galima priskirti prie patiekalų, naudingų skrandžiui ir žarnynui. Jie neprivalo naudoti miltų. Paruoškime dietinį bulvinių blynų variantą.
Ingredientai:
- bulvės – 4 vnt .;
- druska – žiupsnelis;
- mocarela – 100 g.
Gaminimo procesas:
Bulves reikia nulupti ir įdėti į šaltą vandenį. Mocarelos sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės.
Į keptuvę įpilkite lašą augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Šiuo metu bulves triname ant vidurinių trintuvės dantų.
Susmulkintas bulves paskirstome į keptuvę, indų skersmuo turi būti ne didesnis nei 20 cm.. Ant plono bulvių sluoksnio uždėkite 25 gramus sūrio.
Sūrio sluoksnį pabarstykite bulvėmis taip, kad pasiskirstytų per visą paviršių. Pasūdykite ir uždenkite keptuvę dangčiu, kepkite ant vidutinės ugnies porą minučių.
Toliau pyragą reikia apversti, antrosios pusės po dangčiu kepti nereikia. Apkepkite antrąją pyrago pusę 2 minutes. Jei norite, blyną galite dar kartą apversti, kad geriau iškeptų.
Dėl to gauname skanius pusryčius su minimaliu kalorijų kiekiu.
Kad blynai būtų sveikesni, galite juos kepti ant sviesto.