Blynai – tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Sunku ką nors pasakyti apie tikslią blynų kilmę, nes nėra tikslios jų atsiradimo slavų tautose datos.
Tikėtina, kad blynai pradėti kepti dar prieš pasirodant raštui. Pirmieji šio produkto receptai pasirodė XI amžiuje. Blynus reikėtų laikyti blynų pirmtakais. Bet vėlgi, yra prielaida, kad tai buvo blynai, kurie atsirado anksčiau.
Iš pradžių produktas buvo auka pagonių dievams. Mes išsaugojome šventę – Maslenitsa, susijusią su ritualais ir sutampančią su blynais. Paruoškime modernesnį blynų su mėsos įdaru variantą.
Mėsos blynų ingredientai:
- kiaušiniai – 5 vnt .;
- druska – šaukštelis;
- cukrus – 4 šaukštai. l.;
- pienas – litras;
- augalinis aliejus – 8 šaukštai. l.;
- grietinėlė – 60 ml;
- miltai – 640 g;
- verdantis vanduo – litras;
- svogūnas – 2 vnt.;
- malta mėsa – 800 g;
- vanduo – 150 ml.
Blynų su mėsa ruošimas:
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska, plakite, kol baltymai susimaišys su tryniais. Supilkite pieną į kiaušinių mišinį, toliau gerai plakite.
Į kiaušinių mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir grietinėlės, išmaišykite iki vientisos masės. Į skystą pagrindą suberkite miltus, užminkykite tešlą blynams.
Tešlą užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Ant stiprios ugnies keptuvėje apkepkite plonus blynus.
Tada supjaustykite svogūną į kubelius, kepkite iki mažos auksinės plutos ant vidutinės ugnies, pridėjus mažiausiai saulėgrąžų riebalų. Šiuo metu į svogūną galite įberti mėgstamų prieskonių.
Ant svogūno dėkite faršą, kepkite, kol pasikeis spalva. Tada supilkite vandenį į įdarą, troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 20 minučių. Jei norite, tada galite sumalti maltą mėsą trintuvu.
Ant kiekvieno blyno dedame po šaukštą įdaro, sulenkiame į vokelius.
Šių blynų grožis – galimybė valgyti visus iš karto arba dalį palikti pusryčiams.
Šį receptą tikrai naudosite ilgai.