0

Pyragėlių ir čeburekų daugiau negaminu. Tobulos tešlos receptas: su burbuliukais ir be verdančio vandens

Share
  • 2022-12-05


Virtuvėje yra daug gražių ir įdomių patiekalų. Vienas iš jų yra halyuzhi. Savotiškas pyragas kažkuo primena pyragus. Tačiau kaip įdaras naudojama ne mėsa, o Adyghe sūris.

Šie sausainiai puikiai tinka užkandžiui. Kadangi sūris yra gana sotus produktas, kartu su tešla gausite kaloringą patiekalą sotiems pusryčiams.


Be to, halyuzhi yra puiki galimybė susipažinti su Adyghe virtuve. Halyuzhi galite gaminti patys, namuose.

Ingredientai:

pienas – 200 ml;

augalinis aliejus – 100 ml;


sviestas – 25 g;

Adyghe sūris – 300 g;

kiaušinio trynys – 2 vnt .;

miltai – 400 g;


druska – žiupsnelis;

soda – 0,5 šaukštelio;

cukrus – 0,5 šaukštelio

Gaminimo procesas:


Supilkite pieną į puodą, pašildykite iki 50-60 laipsnių. Į pieną įpilkite sviesto ir palaukite, kol jis ištirps karštame skystyje.

Į kreminį pieną sudėkite porą trynių, druskos, sodos ir granuliuoto cukraus. Produktus sumaišome, miltus persijojame į pieną.

Minkome minkštą, nelipnią tešlą, susukame į maišelį ir paliekame šiltai pusvalandžiui. Kol kas Adyghe sūrį sumalkite ant vidutinių trintuvės gvazdikėlių.

Tešlą padaliname į kolobokus po 25 gramus ir dar 15 minučių padedame po rankšluosčiu. Susukite bandeles į 2 mm storio paplotėlius.


Visus pyragus, vieną apskritimo pusę, aptepame po šaukštą sūrio. Uždengiame įdarą antrąja puse, užsandariname pyrago viduje.

Aliejus turi būti įkaitintas keptuvėje. Kepkite halyuzhi iš abiejų pusių 30 sekundžių.

Dėl to matome, kad gaunami kvapnūs sūrio čeburekai – halyuzhs.

Daugeliui šis patiekalas tapo atspirties tašku įdomiam Adyghe virtuvės pasauliui.



WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com