0

Pyrago su malta mėsa receptas orkaitėje. Greita, paprasta ir visi sotūs

Share


Jei galvojate, kokius kepinius gaminti šeimai ir draugams vakarienei ir pietums, naudokite senąją slavų virtuvę. Pyragai joje turėjo didelę reikšmę. Būtent tokia kepimo rūšis ilgą laiką galėjo išmaitinti visą šeimą.

Pyragai – universalus patiekalas, nes ruošiami su įvairiais įdarais. Tačiau mėsos įdaras laikomas labiausiai patenkinančiu ir geidžiamiausiu iš visų pyragų įdarų. Jį paruošti gana paprasta, tačiau dėl to mėgausitės sultingais ir sodriais pyragėliais.



Mes jums pasakysime, kaip virti vieną didelį mėsos pyragą.

Mėsos pyrago ingredientai:

  • kiaušiniai – 3 vnt .;
  • sūris – 150 g;
  • grietinė – 200 g;
  • petražolės – pusė ryšulio;
  • miltai – 150 g;
  • svogūnas – 2 vnt.;
  • kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
  • malta mėsa – 500 g;
  • druska – šaukštelis

Mėsos pyrago paruošimas:

Į dubenį plaktuvu išplakame kiaušinius, į mišinį supilame grietinę. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.


Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, druską birius produktus. Birius produktus persijokite į kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, ant vidutinės ugnies porą minučių pakepinkite faršą. Kol faršas stings, svogūną supjaustykite nedideliu kubeliu.

Į maltą mėsą suberkite susmulkintą svogūną, pasūdykite ir palikite virti 10 min.

Pusę visos tešlos masės sudėkite į kepimo indą. Paviršių paskleiskite ir ant viršaus paskleiskite mėsos įdarą.


Sūriu įtriname vidurines trintuvės skilteles, smulkiai supjaustome petražoles. Šiais ingredientais pabarstykite mėsos įdarą.

Likusią tešlą supilkite ant įdaro, išlyginkite išilgai formos kraštų.

Į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, siunčiame pyragą kepti – 35 minutes.

Dėl to beveik be pastangų gauname skanų ir sotų mėsos pyragą. Dėl grožio, kepinio viršų prieš kepant galima pabarstyti sezamo sėklomis.




WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com