0

Mano mėgstamiausi pyragėliai. Tešlos su pūslelėmis receptas: nereikia nei mielių, nei verdančio vandens

Share


Saldūs pyragaičiai – atskira deserto rūšis sovietiniam žmogui. Senovėje taip valstiečiai elgdavosi įvairiose šventėse – ar tai būtų vestuvės, ar vardadienis.

Pyragai buvo kepami su įvairiais įdarais, dažnai be cukraus, nes tai buvo brangu. Derliaus nuėmimo metu – buvo kepami obuoliai, vyšnios, braškės ir kiti vaisiai, uogos, geidžiamiausi pyragėliai.



Šiais laikais pyragus galime kepti nuolat. Parduotuvėje yra visi reikalingi vaisiai, daržovės ir uogos.

Šiandien ruošime pyragėlius su vyšniomis, ir be mielių bei verdančio vandens.

Ingredientai:

kefyras – 400 g;


augalinis aliejus – 100 ml;

vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;

krakmolas – 25 g;

miltai – 700 g;


cukrus – 150 g;

druska – šaukštelis;

vyšnių – 500 g;

soda – ½ šaukštelio


Gaminimo procesas:

Į indą supilkite kefyrą, sumuškite kiaušinius, supilkite šaukštą granuliuoto cukraus, šaukštelį druskos. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su soda. Abiejuose dubenėliuose išplakite ingredientus.

Birius produktus supilkite į dubenį su kefyro mišiniu. Iš pradžių mentele užminkykite lipnią tešlą. Tada supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir toliau minkykite tešlą rankomis porą minučių.

Dėl to tešla turi tapti minkšta ir lanksti.


Tešlos gumulėlį po maistine plėvele paliekame kambario temperatūroje 30 min.

Į keptuvę suberkite vyšnią, pabarstykite likusiu cukrumi ir krakmolu. Ant silpnos ir vidutinės ugnies nuolat maišydami paruoškite vyšnių įdarą. Būtina, kad uogos sutirštėtų, tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite įdarą.

Dar kartą minkykite tešlą ir padalinkite į 15 vienodų rutuliukų. Kiekvieną gumulėlį iškočiokite į storą pyragą. Į apvalaus pyrago vidurį dėkite po šaukštą uogų įdaro, uždarykite kraštus.

Ant vidutinės ugnies saulėgrąžų aliejaus visiškai nekaitinkite. Pyragų ruošinius nuleidžiame į augalinius riebalus ir kepame iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.


Nepamirškite pyragėlių laikyti ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejus. Pasirodo, kvapnūs ir traškūs vyšnių pyragėliai, analogas to, ką valgome greito maisto įstaigose.



WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com