0

Daug skaniau nei beliašai ir čeburekai! Sultingas kvapnus įdaras: visus draugus išmokiau gaminti

Share


Pyragai yra visose pasaulio virtuvėse. Kad ir kur pažvelgtumėte į gaminimo aspektus, atsiras įvairių pyragų. Tai nenuostabu, nes kepimas yra gana paprastas ir populiarus. Be to, jis turi daug privalumų.

Pavyzdžiui, pyragams nenaudokite papildomų indų. Šiuos kepinius galima laisvai valgyti rankomis ir nesutepa lėkštės. Taip jie darydavo senovėje.



Pakalbėkime apie paprastą rytietiškos virtuvės keptos mėsos pyragų gaminimo būdą.

Mėsos pyrago ingredientai:

augalinis aliejus – 70 ml;

verdantis vanduo – 350 ml;


svogūnas – 1vnt;

druska – 1,5 šaukštelio;

malta mėsa – 450 g;

miltai – 600 g;


pomidoras – 1vnt;

česnakas – 1 skiltelė;

raudonoji paprika – 0,5 vnt .;

krapai – 40 g;


žalioji paprika – 0,5 vnt.

Mėsos pyragų paruošimas:

Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną pakepinkite 50 ml augalinių riebalų iki skaidrumo. Į svogūną suberkite faršą, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa pakeis spalvą.

Nepamirškite šiame etape įdaro pasūdyti pusę arbatinio šaukštelio druskos.


Paprikas supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite česnaką ir krapus. Į faršą suberkite abiejų rūšių pipirus ir virkite, kol šie produktai suminkštės. Tada įdarą pabarstykite krapais, suberkite susmulkintą česnaką ir išmaišykite. Po to ugnį galima išjungti ir mėsos mišinį palikti atvėsti.

Bandymui miltus reikia išsijoti į gilų dubenį, užpilti verdančiu vandeniu, augaliniu aliejumi ir įberti druskos. Ingredientus reikia minkyti, kol gaunama nelipni elastinga tešla.

Tešlos rutulį padalinkite į dvi lygias dalis. Kiekviena pusė turi būti padalinta į 5 kolobokus. 10 gumuliukų paliekame po maistine plėvele valandai.

Kolobokus iškočiojame į plonus 27-30 cm skersmens paplotėlius.Ant 5 pyragaičių dedame vienodą kiekį įdaro.


Apvalių sluoksnių kraštus sudrėkinkite vandeniu, antrą sluoksnį uždėkite ant įdaro. Abu sluoksniai sandarinami kartu.

Keptuvės dugną įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Pyragą su įdaru dedame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos kelis kartus.

Dėl to gaunami pyragaičiai, primenantys baltą tešlą su plona tešla.

Tik šis kepinys yra naminis, sultingas ir kvapnus įdaras.



WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com