Daugelis iš mūsų dievina gruzinų virtuvės kūrinius. tai tikrai skanūs patiekalai, pelnę garbę, pagarbą ir populiarumą visame pasaulyje.
Namuose gana sunku virti, pavyzdžiui, chačapurį. Receptas reikalauja šiek tiek žinių apie tešlos paruošimą ir įdarą. Be to, reikia surasti konkretų patiekalui tinkantį sūrį.
Kad užduotis būtų lengvesnė, geriau pasigaminti paprastas tortilijas su sūriu. Jie pasitarnaus kaip sotūs pusryčiai ir geras užkandis.
Ingredientai:
kiaušiniai – 3 vnt .;
sūris – 150 g;
druska – 0,5 šaukštelio;
kepimo milteliai – šaukštelis;
cukrus – 1 valg. šaukštas;
miltai – 300 g;
augalinis aliejus – 4 valg. šaukštai;
varškės sūris – 300 g.
Gaminimo procesas:
Dubenyje sumaišykite porą kiaušinių, granuliuoto cukraus ir saulėgrąžų aliejaus. Pasūdykite šią masę ir įdėkite varškės. Produktus sumaišome šluotele, kol gauname vienodumą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į varškės masę. Minkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
Tešlą iškočiojame į storą dešrą, kurią padaliname į 8-10 porcijų. Kiekvieną porciją rankomis iškočiojame į nedidelius sluoksnius – būsimus pyragus.
Ruošinius dedame ant kepimo skardos, anksčiau padengtos kepimo popieriumi. Kiaušinį įmuškite į švarų dubenį ir suplakite. Šiuo kiaušinių mišiniu patepkite visus pyragus.
Sūrį sutrinkite ant stambios trintuvės ir pyragėlių paviršių pabarstykite drožlėmis.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame pyragėlius 20 min.
Dėl to turime neįtikėtinai paprastus ir skanius sūrio pyragus. Kaip sūrį rekomenduojame naudoti suluguni.