Kodėl nepasidomėjus ruošti turkiškus oro pyragus? Tai skanu, greita ir paprasta. Patiekalas tikrai patiks šeimai ir svečiams, todėl turėtumėte pabandyti naudoti mūsų receptą.
Ingridientai:
- 400 ml pieno;
- 750 gr miltų;
- 3 kiaušinių;
- 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
- Sviesto gabalėlis.
Užpildo ingredientai:
- 1 kg bulvių;
- 40 gr sviesto;
- Druska;
- Juodasis pipiras;
- paprika;
- Krapai.
Maisto gaminimas:
Pirmiausia nulupkite ir išvirkite bulves. Nepamirškite pasūdyti.
Į atskirą lėkštę supilkite pieną, įmuškite tris vištienos kiaušinius, pasūdykite ir įberkite šiek tiek cukraus. Įpilkite vieną šaukštą obuolių sidro acto.
Viską sumaišykite mentele, suberkite miltus ir minkykite, kol gausis minkšta tešla.
Tešlą dėkite ant stalo ir padalinkite į 8 dalis. Formuojame rutuliukus, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame trumpam. Tada ruošinius iškočiojame į mažus maždaug 4 mm storio pyragėlius.
Paimkite lėkštę, patepkite ją sviestu. Ant viršaus uždėkite vieną sluoksnį, tada vėl užtepkite sviestą ir antrą sluoksnį. Iš viso turi būti keturi tešlos sluoksniai.
Tą patį padarykite kitoje lėkštėje. Gauname du daugiasluoksnius ruošinius. Ištepkite juos sviestu ir palikite pusvalandžiui.
Iki to laiko mūsų bulvės išvirs. Į jį įpilkite 40 g kieto sviesto ir paverskite tyrele. Dedame pipirus, papriką ir krapus.
Dabar grįžkime prie mūsų daugiasluoksnių ruošinių. Ištepame ant stalo ir švelniai ištempiame rankomis, tešlą paverčiame plonu pyragu.
Specialiu įrankiu supjaustykite trikampiais. Apskritimas atrodo kaip pica. Kraštelius aptepame įdaru ir suvyniojame į vamzdelius.
Perkeliame į kepimo skardą.
Pyragėlius aptepkite vieno kiaušinio trynio ir vieno šaukšto pieno mišiniu.
Mes įdedame į orkaitę trisdešimt penkioms minutėms šimto aštuoniasdešimties laipsnių temperatūroje.
Patiekalas paruoštas! Duona labai skani ir kvapni. Esame tikri, kad rezultatas jums patiks ir norėsite jį pakartoti.