Tai baisus mūsų laikų įprotis neskirti laiko pirmajam rytiniam valgiui. Pagalvokite, mes nuolat nutraukiame savo apetitą kava, saldumynais ar kramtomoji guma, kuri visai nevalgoma.
Tokiu atveju stipriai pažeidžiamas mūsų skrandis ir žarnynas, dienos metu gali smarkiai nukristi energija, pablogėti smegenų veikla.
Įpraskite pusryčiauti. Be to, padarykite šį valgymo ritualą įvairų. Pateiksime paprastus ir greitus skanių pusryčių receptus.
Lavašo pusryčių ingredientai:
lavašas;
augalinis aliejus – 50 ml;
varškės sūris – 200 g;
vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
sūris – 200 g.
Gaminimo procesas:
Pitos duoną perlenkiame trimis sluoksniais, supjaustome klostes. Tokiu būdu turime gauti 6 plačius sluoksnius.
Indelyje sumaišykite kiaušinį ir varškę iki vientisos konsistencijos. Sūrį sutrinkite ant stambių trintuvės gvazdikėlių, supilkite į varškės masę.
Į šį mišinį įmuškite dar vieną kiaušinį, gerai išmaišykite. Ant pita duonos sluoksnio dėkite po šaukštą varškės įdaro. Tolygiai paskirstykite sūrio mišinį ant pita duonos paviršiaus.
Mes paverčiame sluoksnį į ritinį. Panašius veiksmus kartojame su kitais 5 pita duonos sluoksniais.
Keptuvėje įkaitiname saulėgrąžų taukus, suktinukus dedame ant dugno siūle žemyn. Kepkite patiekalą ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Jei neturite laiko kepti, suktinukus galite kepti 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Dėl to pagaminome skanius ir originalius pusryčius. Galima valgyti namuose arba lengvai vežtis į darbą inde.